WIE KENT NEDERLAND

                                                                         

Het laatste nieuws uit Wierden en omstreken


Tubantia:reggestreek

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Brandweer blust beginnende bosbrand bij Haarle

2020-08-1021:16

HAARLE – De brandweer heeft een beginnende bosbrand in Haarle geblust. Het vuur laaide maandagavond op aan de Almeloseweg, maar al snel kon het sein brand meester worden gegeven.

Kanaalbewoners Daarlerveen nog bozer op provincie: nu moet ook boot uit water

2020-08-1014:40

DAARLERVEEN - De provincie blijft Daarlerveners die aan het kanaal Almelo-De Haandrik wonen, kwellen. Meerderen van hen kregen gisteren een waarschuwing dat ze hun in het water voor de deur liggende boot op het droge moeten halen.

Staande klok uit Van Heelcollectie loopt eindelijk weer in Rijssens Museum

2020-08-1013:18

RIJSSEN - De staande klok uit de Van Heelcollectie bleef kuren vertonen, ook na een reparatie. Maar eindelijk loopt het imposante uurwerk uit 1760 weer in het Rijssens Museum.

Bus volgt andere route door dorp Enter

2020-08-1009:41

ENTER - De lijndienstbus van Twents rijdt vanaf deze week een andere route door het dorp Enter. Dat gebeurt vanwege de herinrichting van de Dorpsstraat.

Twentse campings merken vrijwel niets van lage waterdruk

2020-08-1005:34

ENSCHEDE - De meeste campings in de regio hebben niets gemerkt van een lagere waterdruk. Dat blijkt uit een rondgang. Ze hebben ook niet de indruk dat het nodig is maatregelen te nemen.

Acuut probleem: Twente vraagt meer water dan er is

2020-08-1004:33

ENSCHEDE - In met name Twente wordt al drie jaar lang meer water door Vitens gewonnen dan de vergunning toestaat. Dit zorgt voor een acuut probleem omdat het waterwinbedrijf hierdoor inteert op zijn reserves. En een oplossing ligt niet binnen handbereik.

Tekort aan water steeds groter probleem in Twente: ‘Kans groot dat grens deze week wordt bereikt’

2020-08-1003:44

ENSCHEDE - Boer en burger krijgen steeds meer last van de gevolgen van het extreem hete en droge weer. Waar boeren hun gewassen zien verpieteren, krijgt de burger opdracht zuinig te zijn met drinkwater. Tegelijkertijd is de capaciteit van de recreatieplassen als gevolg van de coronaregels beperkt. Verkoeling zoeken wordt daarmee een steeds grotere uitdaging.

Eigenaar Lucky in Rijssen is scherpe maatregelen zat: ‘Het is allemaal zo krom’

2020-08-0918:08

RIJSSEN - Uitgaanscentrum Lucky wil niets liever dan weer als vanouds dansavonden op poten zetten. Eigenaar René Tijhuis is strijdlustig. Hij vertegenwoordigt Oost-Nederland in Nachtbelang, waarmee meerdere grote horeca-ondernemers actie voeren om zo snel mogelijk helemaal open te kunnen.

Een middag gewichtheffen in Nijverdal, waar is Nathalie aan begonnen: ‘Hoe lang nog?’

2020-08-0917:30

NIJVERDAL - Onderuitzakken op de loungebank in je tuin, badderen in het koele water of toch maar eens kijken of gewichtheffen iets is? Nathalie Kroese uit Wierden kiest voor dat laatste. En met haar zes andere fanatiekelingen. Ze doen mee aan een pittige workshop van nationaal topgewichtheffer Nikki Löwik (19) in Nijverdal.

Oorlogsgeschiedenis opa Regimbal brengt familieleden naar Wierden

2020-08-0913:59

WIERDEN - De Historische Kring Wederden en de oorlogsmonumenten in Wierden kregen afgelopen week bijzonder bezoek. Familieleden van de Canadese kapitein Maurice T. Regimbal waren in het dorp. Deze kapitein speelde een belangrijke rol bij gevechten in en rond Wierden in de Tweede Wereldoorlog.

<
1


Tubantia:almelo-e-o

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Kanaalbewoners Daarlerveen nog bozer op provincie: nu moet ook boot uit water

2020-08-1014:40

DAARLERVEEN - De provincie blijft Daarlerveners die aan het kanaal Almelo-De Haandrik wonen, kwellen. Meerderen van hen kregen gisteren een waarschuwing dat ze hun in het water voor de deur liggende boot op het droge moeten halen.

Doe mee: maak de mooiste foto van kleurrijke akkerrand in Twenterand

2020-08-1014:17

VRIEZENVEEN - Gek op de natuur, fotograferen of beide? In Twenterand is een fotowedstrijd opgezet waarbij het er om draait wie de mooiste foto van een bloemrijke akkerrand maakt. Ben jij de maker van de mooiste foto, dan win je een pakket met streekproducten.

Verbouwing van knalroze kapsalon in Almelo draait uit op fiasco: ‘Heel bizar’

2020-08-1012:22

Een ogenschijnlijk simpele verbouwing van hun kapsalon aan de Wierdensestraat werd voor Eduard Meijerink (33) en Kylie Jones (32) een aaneenschakeling van ellende. Gedoe met een vergunning, asbest, corona en een foute interieurbouwer. „Even dachten we: dit wordt ons faillissement.”

Nieuwe winkel in Almelo: Prijsmepper naar oude pand Action

2020-08-1012:20

ALMELO - Het voormalige pand van de Action aan de Hagenborgh 3 is binnenkort weer bezet. Prijsmepper komt naar Almelo en gaat zaken doen vanuit het circa 1.200 vierkante meter grote winkelpand.

Zwemmers veroorzaken chaos bij Kiesgrube bij Manderveen

2020-08-1012:01

ITTERBECK/MANDERVEEN - De Duitse politie heeft afgelopen weekend tientallen bekeuringen uitgeschreven bij de Kiesgrube in het Duitse Itterbeck. Dat meldt de Duitse krant Grafschafter Nachrichten.

Teststraat voor corona vanaf volgende week open in Almelo

2020-08-1011:31

ALMELO - De nieuwe coronatestlocatie van de GGD in Almelo gaat aanstaande maandag (17 augustus) open. Momenteel leggen medewerkers van de GGD de laatste hand aan de voorbereidingen. De testlocatie in Almelo komt in een bedrijfsloods aan de Edisonstraat 6.

Trekkerongeluk Den Ham: nog 1 gewonde in ziekenhuis

2020-08-1011:02

DEN HAM/VROOMSHOOP - De fietssters uit Vroomshoop die vorige week deel uitmaakten van een groep die werd aangereden door een trekker in Den Ham, voelen nog steeds de gevolgen van het ongeval. Van de twee vrouwen die gewond raakten, is er een weer thuis. De ander ligt nog in het ziekenhuis.

Asito uit Almelo mengt zich in strijd tegen coronavirus met Drentse luchtfilters

2020-08-1010:01

ALMELO - Het Almelose schoonmaakbedrijf Asito zet naar eigen zeggen een cruciale stap in de strijd tegen het coronavirus. Een nieuw luchtreinigingssysteem moet het besmettingsrisico in bijvoorbeeld kantoorgebouwen tot een minimum beperken.

Fietsster raakt gewond bij botsing in Almelo

2020-08-1009:08

ALMELO - Een fietsster is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Burcht in de wijk Schelfhorst in Almelo.

Straattheaterfestival in Almelo kan tóch doorgaan: ‘Weer reuring in de stad’

2020-08-1008:03

ALMELO - De Stichting Almelo Events wil het straattheaterfestival alsnog door laten gaan. Het evenement, dat door de coronacrisis werd afgelast, kan in afgeslankte vorm als eendaagse activiteit op zaterdag 12 september toch worden gehouden. De vergunning is nog niet rond, maar de gemeente zegt op voorhand geen nee tegen de aanvraag. Mits corona het toelaat.

<
1


Tubantia:hengelo-e-o

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Automobilist rijdt verkeersbord en lantaarnpaal omver in Zenderen

2020-08-1016:24

ZENDEREN - Een automobilist heeft maandag voor een ravage gezorgd in Zenderen. Door nog onbekende oorzaak reed de man op de N743 een verkeersbord en een lantaarnpaal uit de grond. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hengelose fonteinen en een hittegolf: dat is pas een fijne combinatie

2020-08-1015:00

HENGELO - Het werd al voorspeld op een grijze dag in juli, toen het nieuwe Burgemeester Jansenplein in Hengelo officieel werd geopend: op zonnige dagen dansen de kinderen rond de fonteinen.

Harro Eppinga: nieuwe topman bij Welbions in Hengelo

2020-08-1013:50

Harro Eppinga wordt per 1 november de nieuwe baas bij woningcorporatie Welbions. Hij is daarmee de opvolger van Harry Rupert, die na ruim negentien jaar als bestuursvoorzitter afscheid neemt en met pensioen gaat.

PvdA luidt noodklok over Goorse volkswijk Tuindorp

2020-08-1012:26

GOOR - De PvdA maakt zich 'grote zorgen”over de Goorse volkswijk Tuindorp en wil harder optreden tegen veroorzakers van overlast.

De koude wraps van Hilko uit Markelo zijn ‘gezond, voedzaam en zó klaar’

2020-08-1010:05

MARKELO – In een gezin met twee jonge dochters (Fien van 8 en Jet van 6), ouders die beiden werken en een vader die sinds 2019 voorzitter is van de organisatie van Het Dorpsfeest is er weinig tijd om uitgebreid te koken. Maar gezond moet het volgens Hilko Pruntel wel zijn.

Nightskate Twente sneuvelt alsnog door corona

2020-08-1009:54

HENGELO - De Nightskate Twente gaat alsnog niet door. De organisatie heeft het afgeblazen, nu het coronavirus lijkt op te laaien.

Dader afvaldump Hengelo niet achterhaald, locatie wordt extra scherp in gaten gehouden

2020-08-1009:08

HENGELO - Het is de gemeente Hengelo niet gelukt om de dader te achterhalen van de grote vuildump aan de Dennenbosweg. Er zijn te weinig aanknopingspunten om een bekeuring te kunnen uitschrijven.

Hoogspel bij Delden: een uitspanning met rennende kinderen tussen de tafels

2020-08-1008:08

Verslaggevers delen herinneringen over bijzondere plekken in de regio. Vandaag Herman Haverkate bij het Hoogspel in Delden. “Mijn favoriete uitspanning.”

Verrassingspakketten Juniorkamer Hengelo niet erg in trek

2020-08-1007:55

HENGELO - Honderd verrassingspakketten voor een dagje uit had Juniorkamer Hengelo klaarstaan, slechts een kleine 25 zullen er worden uitgedeeld. Meer aanvragen voor ‘een gratis verzetje’ in deze coronatijd zijn niet ingediend.

Airco's veranderen het straatbeeld: Esther uit Borne kan niet meer zonder

2020-08-1007:27

BORNE Weer doet de zomerzon van zich spreken. Nederland zucht dezer dagen onder een tropische hitte. Menigeen overweegt de aanschaf van een airco-systeem om de warmte thuis dragelijk te houden. In maart hebben Esther en Bas ter Doeschot in Borne er een aangeschaft. „We kunnen nier meer zonder”, zegt de vrouw des huizes.

<
1
Tubantia:enschede-e-o

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Stuk gras weggebrand bij speeltuintje in Enschede

2020-08-1017:41

ENSCHEDE – Bij een speeltuintje op de hoek van de Hoge Bothofstraat met de Oliemolensingel is maandagavond een stuk gras van enkele tientallen meters weggebrand. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Reconstructie viervoudige moord: eerst een hamburger, dan vier doden

2020-08-1017:02

ENSCHEDE - Meubels kopen, hamburgers eten, vier mannen doodschieten, en weer naar huis. Het klinkt bizar, maar volgens justitie is dit precies wat er gebeurde rond de viervoudige moord in Enschede. Camerabeelden bleken cruciaal om de tijdlijn in te vullen. Een reconstructie.

Flinke brand in Enschede: coniferen vliegen in de fik

2020-08-1014:56

ENSCHEDE – Een coniferenhaag aan de Lipperkerkstraat in Enschede is maandagmiddag in vlammen opgegaan. De metershoge rookpluim was van veraf al te zien.

PvdA Enschede uit zorgen over groene deelscooter: start social media campagne over juist gebruik

2020-08-1014:51

ENSCHEDE - De groene deelscooters zijn goed voor het imago van de stad. Dat zegt PvdA’er André Boersma over de komst van de appelgroene tweewielers van verhuurbedrijf GoSharing naar Enschede. Maar wat kan en moet de gemeente doen tegen alle overlast?

Van skoapskot tot educatief centrum: ‘Bezoekers lopen via hightech snufjes live tussen de schapen’

2020-08-1014:31

BUURSE - Van buiten is het skoapskot bij het Horstervennehoes een kopie van het origineel, zegt de 84-jarige Hendrik Scholten (Steenbarg).

<
1


Tubantia:oldenzaal-e-o

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Er wordt volop gesproeid in de tuin van de Nicolaaskerk in Denekamp, maar wel met grondwater

2020-08-1012:20

DENEKAMP - Het is in deze tropische dagen blijkbaar een bron van ergernis voor sommige mensen. Tuinen die, zo lijkt het, overdadig veel gesproeid worden met water. Zoals dat het geval zou in de tuin rond de Nicolaaskerk in hartje Denekamp. Daar zouden de sproeiers vooral overdag volop water sproeien en dat terwijl de zon uitbundig schijnt.

Oldenzaler Chiel Smellink trotseerde corona en leverde voedselpakketten af op Bali

2020-08-1010:36

DENPASAR/OLDENZAAL - De coronacrisis in Indonesië was voor Chiel Smellink (22) geen reden halsoverkop het land te verlaten. Geen denken aan, meldt de Oldenzaalse student vastberaden vanaf het eiland Bali. „Ik heb hier drie jaar naartoe gewerkt. Dan ga je niet onmiddellijk naar huis.”

Tragische lot van smokkelhond Hector onderdeel van fietstocht rondom Overdinkel

2020-08-1009:06

OVERDINKEL - Momenteel even warm als interessant: de 22 kilometer lange smokkelfietstocht langs roemruchte plekken in en rondom Overdinkel. Twaalf deelnemers trotseerden de hitte en lieten zich verrassen door gids Hans Fij, een begenadigd verteller van interessante wetenswaardigheden en historische feiten.

Warme herinneringen aan ‘doodenge’ duiktoren in Nordhorn

2020-08-1008:48

Verslaggevers delen herinneringen over bijzondere plekken in de regio. Vandaag Joost Dijkgraaf, over de 10-meter duiktoren in Nordhorn.

DSVD en Stift profiteren van uitbreiding timmerfabriek LanKo in Deurningen

2020-08-1007:08

DEURNINGEN - Soms snijdt het mes aan twee of drie kanten. De uitbreiding van LanKo Timmerfabriek in Deurningen pakt goed uit voor de voetbalclub in het dorp en ‘t Stift in Weerselo. Zij profiteren van het geld dat LanKo verplicht moet investeren in de ruimtelijke kwaliteit.

<
1


Tubantia:achterhoek

https://www.tubantia.nl/

tubantia.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Omstanders filmen arrestaties zwembad Almen: ‘Agent geslagen? Kon hij niet, hij zat meteen in een nekklem’

2020-08-1019:29

Wat begon als geklier van een groep jongeren in het buitenbad van Almen, escaleerde zondag volledig toen agenten wilden ingrijpen. Resultaat: vijf aanhoudingen. Volgens de politie sloeg een 18-jarige jongen uit Eefde een agent tegen het hoofd. Een vriend van de jongen heeft een ander lezing: ,,Onzin. Hij werd in zijn nek gegrepen en kreeg geen lucht meer.’’

Chaos blijft na weekend vol drukte uit bij zwemplas 't Hilgelo in Winterswijk

2020-08-1015:15

WINTERSWIJK - Bij zwemplas 't Hilgelo in Winterswijk was het vandaag weer 'normaal druk’. De chaotische toestanden van het afgelopen weekend, met veel Duitse gasten, deden zich niet opnieuw voor.

Tornadojagers na 95 jaar met de T-Ford naar Borculo: ‘respect voor opa Jurriëns’

2020-08-1015:13

BORCULO - Het was hard werken, maandag voor de gebroeders Hans en Peter Jurriëns uit Beneden-Leeuwen. Als tornadojagers gingen ze in een T-Ford naar Borculo. Zwaar sturen en schakelen en pech onderweg. Ze maakten de rit die hun opa maakte in 1925 opnieuw. Toen na een tornado. Nu bij een hitte-alarm.

Mogelijk stewards en portiers in Doetinchemse binnenstad tijdens corona

2020-08-1014:45

DOETINCHEM - Mark Boumans overweegt om als gemeente samen met de winkeliers en horeca stewards in te zetten in de binnenstad van Doetinchem in tijden van corona.

Eigen ambulance voor zwerfkatten in Achterhoek

2020-08-1014:41

AALTEN - De Achterhoekse stichting Kitty-Cat krijgt de beschikking over een nieuwe, eigen dierenambulance. De wagen wordt uitgereikt door de landelijke organisatie DierenLot.

<
1